שוק ההון: המחיר של תשואות גבוהות הוא תנודתיות
האם שוק ההון מסוכן?
זו אחת השאלות שהמשקיעים שואלים את עצמם במיוחד בתקופות של ירידות. האמת היא שהתנודתיות היא לא באג – היא פיצ'ר. היא המחיר שמשקיעים צריכים לשלם עבור ההזדמנות ליהנות מתשואות גבוהות לאורך זמן.
כיום, אנו חווים שוב תקופה שבה משקיעים רבים חוששים שהרווחים שצברו יתפוגגו. אך חשוב לזכור כי היסטורית, השוק עלה ב-60-70% מהזמן, כלומר, ב-30-40% מהזמן הוא דווקא ירד. היכולת לשמור על קור רוח ולפעול באופן מחושב דווקא בפרקי הזמן הקשים האלה היא מה שמפריד בין המשקיעים שבונים עושר לאורך זמן לבין אלו שמתנדנדים הלוך ושוב, מונעים מהרגש ומפסידים מהתנודתיות במקום להרוויח ממנה.
ירידות הן חלק בלתי נפרד מהשוק – והן אפילו נפוצות יותר ממה שנדמה לנו
למרות שלעתים כל ירידה מרגישה כמו אירוע נדיר ומאיים, הירידות הן לא דבר יוצא דופן.
נכון להיום, מדד S&P 500 ירד ב-9.3% מהשיא האחרון שלו. לשם השוואה, מאז 1927:
✅ תיקונים של 5% התרחשו 57% מהזמן
✅ ירידות של 10% התרחשו 37% מהזמן
✅ שוקי דובים (ירידות של 20%+) התרחשו 20% מהזמן
ומה קרה בטווח הארוך?
למרות כל אותן ירידות, השוק הניב תשואה ממוצעת של 10% לשנה. מה זה אומר? שהירידות הללו הן חלק מהדרך, והמשקיעים שנשארו בשוק, במקום לנסות לתזמן אותו, נהנו מהתשואה המצטברת של ההשקעה.
זה לא פשוט להישאר רגועים כשהשוק יורד, כי אנו חשים אי-ודאות.
אף אחד לא יודע אם ירידה של 5% תסתיים כאן או תהפוך לשוק דובי של 25%. אך במקום לנסות לחזות את העתיד, כדאי להסתמך על נתונים והיסטוריה: השוק תמיד עבר תיקונים, ותמיד המשיך לעלות בטווח הארוך.
המשקיעים שמבינים זאת ומחזיקים חזק בתקופות תנודתיות הם אלו שמצליחים לבנות עושר אמיתי לאורך זמן. לכן, בפעם הבאה שאתם רואים כותרות מפחידות על ירידות בשוק, זכרו שהן חלק מהמשחק – ושמי שנשאר לאורך הדרך, מנצח בסוף.
לפחות זה מה שמראה לנו ההסטוריה ולכן אם אתם מקבלים את ההנחה שהאנושות תמשיך לפרוח ולשגשג, אז הסבירות שנראה תוצאות דומות גם בעתיד, לעניות דעתי היא גבוהה...
📊 איך אתם מתמודדים עם ירידות בשוק? שתפו בתגובות!
*בהשראת Jurrien Timmer
אין לראות בכתוב ייעוץ השקעות\פנסיוני\פיננסי המתחשב בצרכיו, נתוניו, מצבו הכספי, נסיבות ומטרותיו המיוחדות של כל אדם, או תחליף לייעוץ כאמור. אין לראות בתוכן משום המלצה ו/או ייעוץ מקצועי מכל סוג.
תגובות
הוסף רשומת תגובה