דילוג לתוכן הראשי

שוק ההון: המחיר של תשואות גבוהות הוא תנודתיות

 


שוק ההון: המחיר של תשואות גבוהות הוא תנודתיות

האם שוק ההון מסוכן?
זו אחת השאלות שהמשקיעים שואלים את עצמם במיוחד בתקופות של ירידות. האמת היא שהתנודתיות היא לא באג – היא פיצ'ר. היא המחיר שמשקיעים צריכים לשלם עבור ההזדמנות ליהנות מתשואות גבוהות לאורך זמן.

כיום, אנו חווים שוב תקופה שבה משקיעים רבים חוששים שהרווחים שצברו יתפוגגו. אך חשוב לזכור כי היסטורית, השוק עלה ב-60-70% מהזמן, כלומר, ב-30-40% מהזמן הוא דווקא ירד. היכולת לשמור על קור רוח ולפעול באופן מחושב דווקא בפרקי הזמן הקשים האלה היא מה שמפריד בין המשקיעים שבונים עושר לאורך זמן לבין אלו שמתנדנדים הלוך ושוב, מונעים מהרגש ומפסידים מהתנודתיות במקום להרוויח ממנה.

ירידות הן חלק בלתי נפרד מהשוק – והן אפילו נפוצות יותר ממה שנדמה לנו
למרות שלעתים כל ירידה מרגישה כמו אירוע נדיר ומאיים, הירידות הן לא דבר יוצא דופן.
נכון להיום, מדד S&P 500 ירד ב-9.3% מהשיא האחרון שלו. לשם השוואה, מאז 1927:
✅ תיקונים של 5% התרחשו 57% מהזמן
✅ ירידות של 10% התרחשו 37% מהזמן
✅ שוקי דובים (ירידות של 20%+) התרחשו 20% מהזמן

ומה קרה בטווח הארוך?
למרות כל אותן ירידות, השוק הניב תשואה ממוצעת של 10% לשנה. מה זה אומר? שהירידות הללו הן חלק מהדרך, והמשקיעים שנשארו בשוק, במקום לנסות לתזמן אותו, נהנו מהתשואה המצטברת של ההשקעה.

זה לא פשוט להישאר רגועים כשהשוק יורד, כי אנו חשים אי-ודאות.

אף אחד לא יודע אם ירידה של 5% תסתיים כאן או תהפוך לשוק דובי של 25%. אך במקום לנסות לחזות את העתיד, כדאי להסתמך על נתונים והיסטוריה: השוק תמיד עבר תיקונים, ותמיד המשיך לעלות בטווח הארוך.

המשקיעים שמבינים זאת ומחזיקים חזק בתקופות תנודתיות הם אלו שמצליחים לבנות עושר אמיתי לאורך זמן. לכן, בפעם הבאה שאתם רואים כותרות מפחידות על ירידות בשוק, זכרו שהן חלק מהמשחק – ושמי שנשאר לאורך הדרך, מנצח בסוף.

לפחות זה מה שמראה לנו ההסטוריה ולכן אם אתם מקבלים את ההנחה שהאנושות תמשיך לפרוח ולשגשג, אז הסבירות שנראה תוצאות דומות גם בעתיד, לעניות דעתי היא גבוהה...

📊 איך אתם מתמודדים עם ירידות בשוק? שתפו בתגובות!
*בהשראת Jurrien Timmer
אין לראות בכתוב ייעוץ השקעות\פנסיוני\פיננסי המתחשב בצרכיו, נתוניו, מצבו הכספי, נסיבות ומטרותיו המיוחדות של כל אדם, או תחליף לייעוץ כאמור. אין לראות בתוכן משום המלצה ו/או ייעוץ מקצועי מכל סוג.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

למה אני לא אוהב השקעות "אלטרנטיביות"?

אין לראות בכתוב ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו, נתוניו, מצבו הכספי, נסיבות ומטרות השקעתו המיוחדות של כל אדם, או תחליף לייעוץ כאמור. אין לראות בתוכן משום המלצה ו/או ייעוץ מקצועי מכל סוג. בהמשך לפוסט  אסטרטגיית ההשקעה שלי  , מצאתי לנכון להרחיב בנושא ההשקעות "האלטרנטיביות". הגרשים במכוון. אז למה אני לא אוהב השקעות אלטרנטיביות? לפני שאפרוש את טיעוניי בנושא, קודם בו נבין על מה מדובר. בד"כ שמדברים על השקעות אלטרנטיביות מתכוונים להשקעות שאינן סחירות בבורסה כלשהי. כלומר השקעות אילו אמורות לספק אלטרנטיבה לשוק הסחיר. דוגמאות להשקעות אלטרנטיביות: קניית נדל"ן בחו"ל והשכרתו. קרנות גידור. מטבעות קריפטוגרפים. NFT. קרנות חוב. קרנות הלוואות P2P. קרנות הלוואות לנדל"ן. קרנות נדל"ן יזמיות. אמנות. שעונים. קרקע חקלאית. ועוד... ראשית, בואו נתעכב על המושג "אלטרנטיבי". לדעתי, יש פה גם אלמנט מיתוגי ושיווקי, כביכול שההשקעות האלטרנטיביות יכולות לתת לך משהו שהשקעות סחירות לא מסוגלות לספק. בחלק מהמקרים, מנסים לשווק את זה כמשהו אקסלוסיבי, שלא נגיש לכל אחד. בד"כ, ג...

אסטרטגיית ההשקעה שלי - במה ואיך להשקיע?

מבוא בפוסט זה ארצה להתמקד בגישה שלי להשקעות, ספציפית במה ואיך אני משקיע. חשוב להדגיש שכל נושא ההשקעות הוא האמצעי ולא המטרה.  השקעת הכסף שברשותך נועדה להשיג את המטרות שקבעת לעצמך בחיים.  אנחנו ניגש לתכנן ולבצע השקעות רק לאחר שהגדרנו מטרות אילו. הקצאת הנכסים וההשקעות הספציפיות יבחרו לאור מטרות אילו. דיסקלמר נוסף לפני שנצלול - אין לראות בכתוב ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו, נתוניו, מצבו הכספי, נסיבות ומטרות השקעתו המיוחדות של כל אדם, או תחליף לייעוץ כאמור. אין לראות בתוכן משום המלצה ו/או ייעוץ מקצועי מכל סוג. האמור בפוסט זה נכתב על סמך ניסיון עיוני ומעשי של כ 15 שנים בהשקעה בשוק ההון בארץ ובעולם. בין השאר, במהלך השנים, עברתי קורסים שונים, ביצעתי למידה ומחקר עצמאי, קראתי ספרי השקעה ומאמרים אקדמיים, למדתי מנסיונם של משקיעים אחרים, קראתי פרשנויות ותחזיות באתרים כלכלים, עקבתי אחר השוק מקרוב וכו'.  באמצעות אסטרטגייה זו, אשר משמשת אותי להשקעה של הכסף האישי שלי, צברתי בהצלחה הון משמעותי לכל הדעות. בגדול, כ...

ניהול כסף גדול: אתגר, אחריות והזדמנויות

                     ניהול כסף גדול: אתגר, אחריות והזדמנויות 📈💰 רמת החיים בישראל עולה, ואנשים רבים מגיעים להון משמעותי – בין אם בזכות קריירה מוצלחת בהייטק, בעלות על עסקים משגשגים או הצלחה כבעלי מקצועות חופשיים. יותר ויותר אנשים מוצאים את עצמם עם סכומים גבוהים. עם כסף גדול מגיעה אחריות גדולה. בשנים האחרונות, יותר ויותר משקיעים מבינים את היתרונות של השקעה פסיבית. מחקרים מראים שרוב המשקיעים המנסים "להכות את השוק" נכשלים בטווח הארוך, בעוד שהשקעה פסיבית, המבוססת על פיזור רחב ועלויות נמוכות, מניבה תוצאות טובות יותר ברוב המקרים. גישה זו מאפשרת ליהנות מצמיחת השווקים ללא צורך בניהול אקטיבי ומפחיתה את הסיכון לשגיאות יקרות הנובעות מהחלטות רגשיות. 🚨 אז למה לא פשוט לשים את כל הכסף על S&P500? בהנחה שיש לנו את טווח ההשקעה הארוך הנדרש (10\ 15 \ 20 שנה ומעלה), למה S&P500 לדעתי הוא לא הבחירה האופטימלית? הפן הפיננסי חייבים להבין שבכל השקעה יש מרכיב של אי ודאות, ולכן מה שהיה בעבר לא בהכרח מצביע על מה שיהיה בעתיד. נכון שעד היום כל פעם ש...