דילוג לתוכן הראשי

קוד אתי ותעודות

על ידי הקפדה על סטנדרטים אתיים, אנשי מקצוע בתחום התכנון הפיננסי, מספקים תכנון פיננסי העונה לאינטרסים של לקוחות בשילוב הסטנדרטים האתיים והמקצועיים הגבוהים ביותר. המתכננים המוסמכים CFP מתחייבים לפעול על פי הערכים והסטנדרטים המפורטים להלן שהנם חלק בלתי נפרד מהתנהלות של מתכננים פיננסים מוסמכים CFP, לטובת החברה כולה.

הערך הראשון - האינטרס של הלקוח בקדימות 

לשים תמיד את האינטרסים של הלקוחות בקדימות. הצבת האינטרסים של הלקוח במקום הראשון היא סימן היכר של מקצועיות המחייבת את איש המקצוע בתכנון פיננסי לפעול ביושר ולא להציב רווח אישי לפני האינטרסים של הלקוח.

הערך השני - כנות ויושרה 

להעניק את השירות ללקוח מתוך כנות מלאה לגבי הפרטים הנדרשים ויושרה מקצועית ואישית. יושרה, משמעה לפעול בהגינות וכנות בכל נושא מקצועי. אנשי המקצוע בתחום התכנון הפיננסי זוכים למעמד של אמון עם הלקוחות שלהם והמקור הראשון לזכייה באמון זה היא היושרה האישית. אין היושרה עומדת בסתירה להבדלים בחוות דעת מקצועיות, אך יושר אישי לא יכול לחיות יחד עם ויתורים על ערכי מוסר או חוסר כנות בהתאם לסטנדרטים של הקוד האתי.

הערך השלישי - אובייקטיביות

להעניק ללקוח את השירותים המקצועיים באובייקטיביות. בבסיסו של ערך זה נמצאת התנהלות שהיא נטולת משוא פנים, זאת ללא שום תלות במגוון השירותים שמסופקים, מאפייניי הלקוח, או כל היבט מקצועי אחר. אובייקטיביות דורשת ממתכננים פיננסים להבטיח את היושרה של עבודתם, להתמודד עם קונפליקטים ולהפעיל שיקול דעת מקצועי נכון.

הערך הרביעי - הגינות ושקיפות 

לנהוג בהגינות והוגנות בכל הקשור ליחסי העבודה המקצועיים. לנהוג בשקיפות לגבי ניגוד עניינים אפשרי. הגינות מחייבת לספק ללקוחות את המגיע להם במערכת היחסים המקצועית שהוגדרה. הגינות כוללת חשיפה של ניגודי עניינים מהותיים, אם יש או עלולים להיות, בשקיפות וכנות תוך התייחסות לרגשות של הלקוח, דעות קדומות ורצונותיו. הוגנות היא להתייחס לאחרים באותו אופן שהיית רוצה לקבל שירות.

הערך החמישי - מקצוענות 

לפעול באופן המשקף התנהגות מקצועית מושלמת. מקצועיות מחייבת הפגנת כבוד ואדיבות ללקוחות, עמיתים למקצוע ואחרים בפעילויות הקשורות לעסק. לעמוד בכללים, תקנות והדרישות המקצועיות המתאימות. המקצועיות מחייבת את איש המקצוע לתכנון פיננסי, באופן פרטני ובשיתוף עמיתים, להשתפר ולשמור על תדמיתו הציבורית של המקצוע ועל יכולתו לשרת את האינטרס הציבורי.

הערך השישי - כשירות 

לשמור על היכולות, הכישורים והידע הדרושים למתן שירותים מקצועיים ועדכניים. כשירות מחייבת השגה ושימור של רמה נאותה של יכולות, מיומנויות וידע במתן של שירותים מקצועיים. כשירות כוללת גם את החוכמה להכיר במגבלות של האדם עצמו ומתי יש צורך בהתייעצות עם אנשי מקצוע אחרים או הפנייה לאנשי מקצוע אחרים. הכשירות דורשת מאיש המקצוע לתכנון פיננסי להתחייבות מתמשכת ללמידה ולשיפור מקצועי.

הערך השביעי - סודיות 

הגנה על סודיות כל המידע שנמסר על ידי לקוחות. סודיות מחייבת את פרטי הלקוח להיות מוגנים ומתוחזקים באופן המאפשר גישה רק למי שהוסמך לכך. מערכת יחסים של אמון ואמון עם הלקוח יכולה להיבנות רק מתוך הבנה שפרטי הלקוח לא ייחשפו באופן בלתי הולם ורק באופן המוגדר מראש עם הלקוח.

הערך השמיני - חריצות 

לספק שירות מקצועי בחריצות ובשקידה. חריצות מחייבת מילוי התחייבויות מקצועיות בזמן ובצורה יסודית תוך הקפדה על זהירות בתכנון, פיקוח ומתן שירותים מקצועיים.


תעודות והסמכות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

למה אני לא אוהב השקעות "אלטרנטיביות"?

אין לראות בכתוב ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו, נתוניו, מצבו הכספי, נסיבות ומטרות השקעתו המיוחדות של כל אדם, או תחליף לייעוץ כאמור. אין לראות בתוכן משום המלצה ו/או ייעוץ מקצועי מכל סוג. בהמשך לפוסט  אסטרטגיית ההשקעה שלי  , מצאתי לנכון להרחיב בנושא ההשקעות "האלטרנטיביות". הגרשים במכוון. אז למה אני לא אוהב השקעות אלטרנטיביות? לפני שאפרוש את טיעוניי בנושא, קודם בו נבין על מה מדובר. בד"כ שמדברים על השקעות אלטרנטיביות מתכוונים להשקעות שאינן סחירות בבורסה כלשהי. כלומר השקעות אילו אמורות לספק אלטרנטיבה לשוק הסחיר. דוגמאות להשקעות אלטרנטיביות: קניית נדל"ן בחו"ל והשכרתו. קרנות גידור. מטבעות קריפטוגרפים. NFT. קרנות חוב. קרנות הלוואות P2P. קרנות הלוואות לנדל"ן. קרנות נדל"ן יזמיות. אמנות. שעונים. קרקע חקלאית. ועוד... ראשית, בואו נתעכב על המושג "אלטרנטיבי". לדעתי, יש פה גם אלמנט מיתוגי ושיווקי, כביכול שההשקעות האלטרנטיביות יכולות לתת לך משהו שהשקעות סחירות לא מסוגלות לספק. בחלק מהמקרים, מנסים לשווק את זה כמשהו אקסלוסיבי, שלא נגיש לכל אחד. בד"כ, ג...

אסטרטגיית ההשקעה שלי - במה ואיך להשקיע?

מבוא בפוסט זה ארצה להתמקד בגישה שלי להשקעות, ספציפית במה ואיך אני משקיע. חשוב להדגיש שכל נושא ההשקעות הוא האמצעי ולא המטרה.  השקעת הכסף שברשותך נועדה להשיג את המטרות שקבעת לעצמך בחיים.  אנחנו ניגש לתכנן ולבצע השקעות רק לאחר שהגדרנו מטרות אילו. הקצאת הנכסים וההשקעות הספציפיות יבחרו לאור מטרות אילו. דיסקלמר נוסף לפני שנצלול - אין לראות בכתוב ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו, נתוניו, מצבו הכספי, נסיבות ומטרות השקעתו המיוחדות של כל אדם, או תחליף לייעוץ כאמור. אין לראות בתוכן משום המלצה ו/או ייעוץ מקצועי מכל סוג. האמור בפוסט זה נכתב על סמך ניסיון עיוני ומעשי של כ 15 שנים בהשקעה בשוק ההון בארץ ובעולם. בין השאר, במהלך השנים, עברתי קורסים שונים, ביצעתי למידה ומחקר עצמאי, קראתי ספרי השקעה ומאמרים אקדמיים, למדתי מנסיונם של משקיעים אחרים, קראתי פרשנויות ותחזיות באתרים כלכלים, עקבתי אחר השוק מקרוב וכו'.  באמצעות אסטרטגייה זו, אשר משמשת אותי להשקעה של הכסף האישי שלי, צברתי בהצלחה הון משמעותי לכל הדעות. בגדול, כ...

למה לא להשקיע רק בארה"ב?

  אין לראות בכתוב ייעוץ השקעות\פנסיוני\פיננסי המתחשב בצרכיו, נתוניו, מצבו הכספי, נסיבות ומטרותיו המיוחדות של כל אדם, או תחליף לייעוץ כאמור. אין לראות בתוכן משום המלצה ו/או ייעוץ מקצועי מכל סוג.  בימים אילו שמדד הדגל של ארה"ב S&P500 שובר שיאים חדשים, אנחנו שומעים תחת כל עץ רענן פרסומת והמלצה להשקיע את הכסף במדד זה, אם זה את הכסף הפרטי ואם זה את הפנסיה. והציבור נוהר בהמוניו למדד המפורסם. והשאלה - האם זה הדבר הנכון לעשות? האם זה נכון לרכז את כל ההון במדינה אחת, חזקה ככל שתהיה?!? אני חושב שהתשובה היא - לא! תחילה אסקור את הטענות של המצדדים בהשקעה בארה"ב בלבד: שווי השוק של מניות ארה"ב הוא למעלה מ 50% מהשווי העולמי. בהשקעה בשוק המניות של ארה"ב אפשר לקבל פיזור מעולה בהשקעה בסקטורים ותעשיות מגוונים. להרבה מהחברות שנסחרות בארה"ב ישנם רווחים שמקורם מחוץ לארה"ב. בשנים האחרונות היתרון של הפיזור מתעמעם מכיוון שהקורלציה בין השווקים השונים עלתה. טיעונים אלה נרא...