דילוג לתוכן הראשי

קיבוע זכויות - איך לשלם פחות מס בפנסיה?

 



אין לראות בכתוב ייעוץ השקעות\פנסיוני\פיננסי המתחשב בצרכיו, נתוניו, מצבו הכספי, נסיבות ומטרותיו המיוחדות של כל אדם, או תחליף לייעוץ כאמור. אין לראות בתוכן משום המלצה ו/או ייעוץ מקצועי מכל סוג. 

בפוסט זה ברצוני להעלות למודעות מושג שנקרא "קיבוע זכויות". מה זה בכלל ואיך זה עוזר לנו? "קיבוע זכויות" הוא תהליך שכל פורש יכול לבצע מול רשויות המס בגיל פרישה על מנת למצות את זכויותיו לשלם מס מופחת בפנסיה. למרות שכל אזרח זכאי לפטור ממס, רק עשרות אלפי ישראלים מממשים את הפטור. ומה המשמעות? תשלום מס מיותר סתם, כסף שיכול היה להגדיל את הרווחה של הפורשים בגיל בשלישי.

מי זכאי לבצע "קיבוע זכויות"? 

  • כל אדם שהגיע לגיל פרישה, כיום גברים בגיל 67, ונשים החל מגיל 62 וארבעה חודשים ע"פ שנת הלידה שלהם.
  • האדם פרש אחרי 1.1.12.
  • אדם שהתחיל לקבל קצבת פנסיה.
צריך לעמוד בכל 3 התנאים.

תכל'ס, מה מקבלים? 

בשנת 2023 כל פורש זכאי לפטור ממס על סכום של כ 853,000 ש"ח, אותם ניתן לנצל בשתי צורות - פטור ממס על קצבת הפנסיה ומשיכת סכום חד פעמי פטור ממס. ניתן לבחור באחת מהאפשרויות למימוש או לשלב בינהם. בשנת 2025 עתיד הפטור לעלות למעל מיליון ש"ח. חשוב לזכור כי משיכת פיצויים פטורים במהלך שנות העבודה יפגעו בגובה הפטור לו תהיו זכאים בגיל הפרישה.

בתהליך "קיבוע הזכויות" מול מס הכנסה אתם בעצם מעדכנים את מס הכנסה כיצד אתם רוצים לנצל את הפטור ממס הזה. לפי נתוני 2023, ינתן פטור ממס על סכום חד פעמי בגובה של 853,632 ש"ח או פטור ממס על קצבה חודשית בפנסיה של 4742 ש"ח. בשנת 2025 הסכומים יגיעו ל 1,099,872 ש"ח ול 6110 ש"ח בהתאמה. כמו כן צריך לעדכן כיצד תרצו לנצל את ההגדלות העתידיות בפטור.

את הפטור ממס לא מקבלים באופן אוטומטי ונדרש למלא טופס מתאים ולהגיש אותו למס הכנסה. ללא ביצוע "קיבוע זכויות" תשלמו סתם מס שיגרע לכם מהנטו הסופי. לדוגמה, מי שקצבת הפנסיה שלו היא 10000 ש"ח ויבצע קיבוע זכויות, בהנחה ובחר לנצל את מלוא הפטור כפטור על הקצבה ישלם מס רק על 5258 ש"ח כלומר 525 ש"ח (מס שולי 10%). בנטו יישאר לו 9475 ש"ח. לעומת זאת, מי שלא ביצע קיבוע זכויות ישלם מס על כל הקצבה, 10000 ש"ח (מס שולי 20%) ולכן ישלם מס של 1144 ש"ח ויישאר לו בנטו רק 8856 ש"ח. עבור פורשים שהתחילו לקבל קצבת פנסיה ואינם מגיעים לסף לתשלום מס, אבל ממשיכים לעבוד, גם אז ניתן לנצל את הפטור לקיזוז ממס ההכנסה המשולם.

גם אם הפורש לא מיצה את זכותו ל "קיבוע זכויות" בגיל הפרישה, ניתן לבצע קיבוע זכויות רטרואקטיבית ולבקש החזרי מס עד 6 שנים אחורה.

חשוב להבין כי הבחירות המבוצעות הן סופיות ולא ניתן לשנות אותן לאחר 90 יום ולכן צריך לשקול בכובד ראש כיצד לנצל את הפטור באופן אופטימלי. קיבוע זכויות שמבוצע כהלכה יכול לחסוך במצטבר כמאות אלפי שקלים.

לנוחיתכם, יצרתי שיתוף פעולה עם רואה חשבון מומחה בנושא "קיבוע זכויות" לטיפול בכל התהליך של בחירת התמהיל האופטימלי לניצול הפטור והגשת הטפסים הרלוונטים עד לקבלת הפטור ממס הכנסה בפועל.

לביצוע קיבוע זכויות השאירו הודעה כאן

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

למה אני לא אוהב השקעות "אלטרנטיביות"?

אין לראות בכתוב ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו, נתוניו, מצבו הכספי, נסיבות ומטרות השקעתו המיוחדות של כל אדם, או תחליף לייעוץ כאמור. אין לראות בתוכן משום המלצה ו/או ייעוץ מקצועי מכל סוג. בהמשך לפוסט  אסטרטגיית ההשקעה שלי  , מצאתי לנכון להרחיב בנושא ההשקעות "האלטרנטיביות". הגרשים במכוון. אז למה אני לא אוהב השקעות אלטרנטיביות? לפני שאפרוש את טיעוניי בנושא, קודם בו נבין על מה מדובר. בד"כ שמדברים על השקעות אלטרנטיביות מתכוונים להשקעות שאינן סחירות בבורסה כלשהי. כלומר השקעות אילו אמורות לספק אלטרנטיבה לשוק הסחיר. דוגמאות להשקעות אלטרנטיביות: קניית נדל"ן בחו"ל והשכרתו. קרנות גידור. מטבעות קריפטוגרפים. NFT. קרנות חוב. קרנות הלוואות P2P. קרנות הלוואות לנדל"ן. קרנות נדל"ן יזמיות. אמנות. שעונים. קרקע חקלאית. ועוד... ראשית, בואו נתעכב על המושג "אלטרנטיבי". לדעתי, יש פה גם אלמנט מיתוגי ושיווקי, כביכול שההשקעות האלטרנטיביות יכולות לתת לך משהו שהשקעות סחירות לא מסוגלות לספק. בחלק מהמקרים, מנסים לשווק את זה כמשהו אקסלוסיבי, שלא נגיש לכל אחד. בד"כ, ג...

אסטרטגיית ההשקעה שלי - במה ואיך להשקיע?

מבוא בפוסט זה ארצה להתמקד בגישה שלי להשקעות, ספציפית במה ואיך אני משקיע. חשוב להדגיש שכל נושא ההשקעות הוא האמצעי ולא המטרה.  השקעת הכסף שברשותך נועדה להשיג את המטרות שקבעת לעצמך בחיים.  אנחנו ניגש לתכנן ולבצע השקעות רק לאחר שהגדרנו מטרות אילו. הקצאת הנכסים וההשקעות הספציפיות יבחרו לאור מטרות אילו. דיסקלמר נוסף לפני שנצלול - אין לראות בכתוב ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו, נתוניו, מצבו הכספי, נסיבות ומטרות השקעתו המיוחדות של כל אדם, או תחליף לייעוץ כאמור. אין לראות בתוכן משום המלצה ו/או ייעוץ מקצועי מכל סוג. האמור בפוסט זה נכתב על סמך ניסיון עיוני ומעשי של כ 15 שנים בהשקעה בשוק ההון בארץ ובעולם. בין השאר, במהלך השנים, עברתי קורסים שונים, ביצעתי למידה ומחקר עצמאי, קראתי ספרי השקעה ומאמרים אקדמיים, למדתי מנסיונם של משקיעים אחרים, קראתי פרשנויות ותחזיות באתרים כלכלים, עקבתי אחר השוק מקרוב וכו'.  באמצעות אסטרטגייה זו, אשר משמשת אותי להשקעה של הכסף האישי שלי, צברתי בהצלחה הון משמעותי לכל הדעות. בגדול, כ...

למה לא להשקיע רק בארה"ב?

  אין לראות בכתוב ייעוץ השקעות\פנסיוני\פיננסי המתחשב בצרכיו, נתוניו, מצבו הכספי, נסיבות ומטרותיו המיוחדות של כל אדם, או תחליף לייעוץ כאמור. אין לראות בתוכן משום המלצה ו/או ייעוץ מקצועי מכל סוג.  בימים אילו שמדד הדגל של ארה"ב S&P500 שובר שיאים חדשים, אנחנו שומעים תחת כל עץ רענן פרסומת והמלצה להשקיע את הכסף במדד זה, אם זה את הכסף הפרטי ואם זה את הפנסיה. והציבור נוהר בהמוניו למדד המפורסם. והשאלה - האם זה הדבר הנכון לעשות? האם זה נכון לרכז את כל ההון במדינה אחת, חזקה ככל שתהיה?!? אני חושב שהתשובה היא - לא! תחילה אסקור את הטענות של המצדדים בהשקעה בארה"ב בלבד: שווי השוק של מניות ארה"ב הוא למעלה מ 50% מהשווי העולמי. בהשקעה בשוק המניות של ארה"ב אפשר לקבל פיזור מעולה בהשקעה בסקטורים ותעשיות מגוונים. להרבה מהחברות שנסחרות בארה"ב ישנם רווחים שמקורם מחוץ לארה"ב. בשנים האחרונות היתרון של הפיזור מתעמעם מכיוון שהקורלציה בין השווקים השונים עלתה. טיעונים אלה נרא...