דילוג לתוכן הראשי

התפרצות מסוכנת בקרב משקיעים – מחלת "טראמפ יהרוס את הכלכלה" מתפשטת!

 

התפרצות מסוכנת בקרב משקיעים – מחלת "טראמפ יהרוס את הכלכלה" מתפשטת!
מדענים בעולם ההשקעות מזהירים מפני מגפה חדשה שמכה בחוסכים ובמשקיעים – "טראמפ יהרוס את הכלכלה".
מדובר במחלה רגשית המשפיעה על שיקול הדעת הפיננסי וגורמת לאנשים לאבד עשתונות, להתעלם מעובדות ולהרוס את עתידם הכלכלי במו ידיהם.

התסמינים כוללים:
🔴 תחושת אסון כלכלי בלתי נמנע
🔴 דחף בלתי נשלט "לברוח מהשוק" לפני שהכול מתרסק
🔴 סירוב מוחלט לשמוע עצות השקעה שקולות
🔴 ביטחון מופרז בכך ש"הפעם זה באמת אחרת"

התוצאה? משקיעים שמוכרים מניות בתחתית, יוצאים מהשוק בדיוק כשהוא מתחיל להתאושש, ולבסוף נשארים עם חרטה—וחשבון השקעות מרוקן.

רגע של רצינות:
שוק ההון הוא מנגנון מורכב, וכמו שההיסטוריה מוכיחה פעם אחר פעם – הוא אינו מתנהל לפי פוליטיקה רגעית, אלא לפי מגמות כלכליות ארוכות טווח. המפלגה בשלטון יכולה להשתנות, אבל עקרונות ההשקעה הנכונים נשארים יציבים.

אם אתם מזהים אצלכם את התסמינים – אל תנסו להתמודד לבד!
הצעד הנכון הוא להימנע מהחלטות אמוציונליות ולפנות לייעוץ פיננסי אובייקטיבי. ליווי מקצועי יסייע לכם להעמיק את הידע, הן בפן התיאורטי והמעשי והן בהיבט המנטלי, ובסבירות גבוהה יוביל להחלמה מלאה – ואף לחיסון לכל החיים מפני רעש פיננסי.

השוק אולי לא תמיד עולה, אבל דבר אחד בטוח – החלטות מבוססות רגש כמעט תמיד נגמרות רע.
יש לכם תסמינים? תרשמו לי בתגובות.
*בהשראת eric nelson


אין לראות בכתוב ייעוץ השקעות\פנסיוני\פיננסי המתחשב בצרכיו, נתוניו, מצבו הכספי, נסיבות ומטרותיו המיוחדות של כל אדם, או תחליף לייעוץ כאמור. אין לראות בתוכן משום המלצה ו/או ייעוץ מקצועי מכל סוג. 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

למה אני לא אוהב השקעות "אלטרנטיביות"?

אין לראות בכתוב ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו, נתוניו, מצבו הכספי, נסיבות ומטרות השקעתו המיוחדות של כל אדם, או תחליף לייעוץ כאמור. אין לראות בתוכן משום המלצה ו/או ייעוץ מקצועי מכל סוג. בהמשך לפוסט  אסטרטגיית ההשקעה שלי  , מצאתי לנכון להרחיב בנושא ההשקעות "האלטרנטיביות". הגרשים במכוון. אז למה אני לא אוהב השקעות אלטרנטיביות? לפני שאפרוש את טיעוניי בנושא, קודם בו נבין על מה מדובר. בד"כ שמדברים על השקעות אלטרנטיביות מתכוונים להשקעות שאינן סחירות בבורסה כלשהי. כלומר השקעות אילו אמורות לספק אלטרנטיבה לשוק הסחיר. דוגמאות להשקעות אלטרנטיביות: קניית נדל"ן בחו"ל והשכרתו. קרנות גידור. מטבעות קריפטוגרפים. NFT. קרנות חוב. קרנות הלוואות P2P. קרנות הלוואות לנדל"ן. קרנות נדל"ן יזמיות. אמנות. שעונים. קרקע חקלאית. ועוד... ראשית, בואו נתעכב על המושג "אלטרנטיבי". לדעתי, יש פה גם אלמנט מיתוגי ושיווקי, כביכול שההשקעות האלטרנטיביות יכולות לתת לך משהו שהשקעות סחירות לא מסוגלות לספק. בחלק מהמקרים, מנסים לשווק את זה כמשהו אקסלוסיבי, שלא נגיש לכל אחד. בד"כ, ג...

אסטרטגיית ההשקעה שלי - במה ואיך להשקיע?

מבוא בפוסט זה ארצה להתמקד בגישה שלי להשקעות, ספציפית במה ואיך אני משקיע. חשוב להדגיש שכל נושא ההשקעות הוא האמצעי ולא המטרה.  השקעת הכסף שברשותך נועדה להשיג את המטרות שקבעת לעצמך בחיים.  אנחנו ניגש לתכנן ולבצע השקעות רק לאחר שהגדרנו מטרות אילו. הקצאת הנכסים וההשקעות הספציפיות יבחרו לאור מטרות אילו. דיסקלמר נוסף לפני שנצלול - אין לראות בכתוב ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו, נתוניו, מצבו הכספי, נסיבות ומטרות השקעתו המיוחדות של כל אדם, או תחליף לייעוץ כאמור. אין לראות בתוכן משום המלצה ו/או ייעוץ מקצועי מכל סוג. האמור בפוסט זה נכתב על סמך ניסיון עיוני ומעשי של כ 15 שנים בהשקעה בשוק ההון בארץ ובעולם. בין השאר, במהלך השנים, עברתי קורסים שונים, ביצעתי למידה ומחקר עצמאי, קראתי ספרי השקעה ומאמרים אקדמיים, למדתי מנסיונם של משקיעים אחרים, קראתי פרשנויות ותחזיות באתרים כלכלים, עקבתי אחר השוק מקרוב וכו'.  באמצעות אסטרטגייה זו, אשר משמשת אותי להשקעה של הכסף האישי שלי, צברתי בהצלחה הון משמעותי לכל הדעות. בגדול, כ...

ניהול כסף גדול: אתגר, אחריות והזדמנויות

                     ניהול כסף גדול: אתגר, אחריות והזדמנויות 📈💰 רמת החיים בישראל עולה, ואנשים רבים מגיעים להון משמעותי – בין אם בזכות קריירה מוצלחת בהייטק, בעלות על עסקים משגשגים או הצלחה כבעלי מקצועות חופשיים. יותר ויותר אנשים מוצאים את עצמם עם סכומים גבוהים. עם כסף גדול מגיעה אחריות גדולה. בשנים האחרונות, יותר ויותר משקיעים מבינים את היתרונות של השקעה פסיבית. מחקרים מראים שרוב המשקיעים המנסים "להכות את השוק" נכשלים בטווח הארוך, בעוד שהשקעה פסיבית, המבוססת על פיזור רחב ועלויות נמוכות, מניבה תוצאות טובות יותר ברוב המקרים. גישה זו מאפשרת ליהנות מצמיחת השווקים ללא צורך בניהול אקטיבי ומפחיתה את הסיכון לשגיאות יקרות הנובעות מהחלטות רגשיות. 🚨 אז למה לא פשוט לשים את כל הכסף על S&P500? בהנחה שיש לנו את טווח ההשקעה הארוך הנדרש (10\ 15 \ 20 שנה ומעלה), למה S&P500 לדעתי הוא לא הבחירה האופטימלית? הפן הפיננסי חייבים להבין שבכל השקעה יש מרכיב של אי ודאות, ולכן מה שהיה בעבר לא בהכרח מצביע על מה שיהיה בעתיד. נכון שעד היום כל פעם ש...