דילוג לתוכן הראשי

הייטקסטים: המשכורת גבוהה, אבל האם אתם באמת מתקדמים כלכלית?

                 

הייטקסטים: המשכורת גבוהה, אבל האם אתם באמת מתקדמים כלכלית?
הקריירה שלכם מספקת לכם הזדמנות פיננסית אדירה – הכנסה גבוהה, תנאים מעולים, מענקים, מניות ואופציות. אבל האם
אתם ממנפים את היתרון הזה לבניית ביטחון ועצמאות כלכלית?

🔍 האתגר האמיתי:
 המשברים האחרונים בהייטק הוכיחו שלמרות הביקוש הגבוה לכישרונות, שוק העבודה אינו יציב. 
פיטורים, קיצוצים ושינויי שוק יכולים להשפיע גם על העובדים המוכשרים ביותר.
השגשוג לא מובטח לנצח. השכר הגבוה הוא הכלי החזק ביותר שלכם לבניית עושר, אבל אם לא תשתמשו בו נכון – אתם עלולים למצוא את עצמכם חשופים מדי לתנודתיות של השוק.
יותר מזה, להייטק יש "תקרת גיל" לא רשמית – אמנם יש יוצאים מהכלל, אבל בגיל 40+ הדברים נעשים יותר מורכבים...

לכן, אם אתם עובדים בהייטק, אתם חייבים לתכנן קדימה ולנצל את השכר הגבוה שלכם ליצירת ביטחון פיננסי אמיתי.

💰 איך הופכים הכנסה גבוהה לעושר לטווח ארוך?
1️⃣ חיסכון משמעותי – רבים חיים לפי המשכורת שלהם, אבל אתם יכולים לחסוך עשרות אחוזים מהשכר ולבנות לעצמכם עתיד יותר בטוח ויציב. החוכמה היא באיזון - להנות מההווה אבל לתכנן גם את העתיד.
 2️⃣ השקעות מגוונות ומניבות – נדל"ן ושוק ההון הם 2 אבני הבניין העיקרים של תיק הנכסים. הכסף צריך לעבוד בשבילכם, ולא
 לשכב בעו"ש ולהישחק מהאינפלציה.
 3️⃣ בניית רשת ביטחון – קרן חירום מספקת לכם שקט נפשי במקרי פיטורים או שינויים בשוק.
 4️⃣ תכנון מס נכון – אופציות, RSU, מענקים – אם לא תנהלו אותם נכון, תשלמו מס מיותר ותפספסו הזדמנויות.
 5️⃣ תוכנית פרישה מוקדמת – מי שמתכנן נכון יכול להגיע לעצמאות כלכלית מוקדם מהצפוי. האם אתם בדרך לשם?

📌 המסלול שלכם לביטחון פיננסי מתחיל היום
 הייטק הוא הזדמנות מדהימה, אבל מי שלא יחשוב קדימה עלול למצוא את עצמו בלי אלטרנטיבות בעוד כמה שנים. 
הדרך להצלחה היא לא רק להרוויח יותר, אלא גם לדעת איך לנהל את זה נכון.
מי שיתכונן היום יקצור את הפירות מחר - יצירת הון משמעותי מאפשרת להוריד את התלות בצדדים שלישיים - מעסיקים, מדינה וכו'. כאשר יש לך הון אתה הופך חסין לכל מיני הפתעות שהחיים יכולים לזמן לנו. הון גדול מאפשר חופש בחירה ושקט נפשי - לעבוד במשרה יותר נוחה ופחות מלחיצה, לעבוד פחות ואפילו לא לעבוד בכלל.
אני יודע, זה אפשרי, עשיתי את הדרך הזו בעצמי.

📩 רוצים לבנות אסטרטגיה פיננסית שתנצלו את היתרונות שלכם עד הסוף? בואו נדבר.

אודותיי:
נעים מאוד, שמי איציק אהרוני.
אני מתכנן פיננסי מוסמך CFP וחבר בלשכת המתכננים הפיננסים בישראל. הלשכה היא הלשכה המייצגת בישראל את הארגון הבינלאומי לתכנון פיננסי FPSB.
לאחר קריירה ארוכה כמהנדס תוכנה (B.A וM.SC במדעי המחשב בהצטיינות), ביחידה 8200 בחיל המודיעין צה"ל, השתחררתי בדרגת רב סרן והחלטתי לשלב את האהבה השניה שלי, פיננסים, כמקצוע נוסף. במהלך ה 15 שנה האחרונות צברתי ידע וניסיון רב בכל הקשור להיבט הפיננסי בחייו של האדם והמשפחה - כלכלת המשפחה, השקעות בשוק ההון בארץ ובעולם, מיסוי, ניהול סיכונים וביטוח, פנסיה. בין שאר הקורסים שביצעתי לאורך השנים, הנני בוגר קורס "תכנון פיננסי" מטעם BDO האקדמיה לפיננסים. כחבר לשכת המתכננים אימצתי את הקוד האתי של הארגון, קוד זה משתלב היטב עם הערכים האישיים בהם אני מאמין - האינטרס של הלקוח בקדימות, כנות ויושרה, אובייקטיביות, הגינות ושקיפות, מקצוענות, כשירות, סודיות וחריצות. הנאמנות היחידה שלי היא לך בלבד הלקוח ואיני מקבל כל תגמול כספי או טובות הנאה מכל אדם וחברה אחרים.

אין לראות בכתוב ייעוץ השקעות\פנסיוני\פיננסי המתחשב בצרכיו, נתוניו, מצבו הכספי, נסיבות ומטרותיו המיוחדות של כל אדם, או תחליף לייעוץ כאמור. אין לראות בתוכן משום המלצה ו/או ייעוץ מקצועי מכל סוג. 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

למה אני לא אוהב השקעות "אלטרנטיביות"?

אין לראות בכתוב ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו, נתוניו, מצבו הכספי, נסיבות ומטרות השקעתו המיוחדות של כל אדם, או תחליף לייעוץ כאמור. אין לראות בתוכן משום המלצה ו/או ייעוץ מקצועי מכל סוג. בהמשך לפוסט  אסטרטגיית ההשקעה שלי  , מצאתי לנכון להרחיב בנושא ההשקעות "האלטרנטיביות". הגרשים במכוון. אז למה אני לא אוהב השקעות אלטרנטיביות? לפני שאפרוש את טיעוניי בנושא, קודם בו נבין על מה מדובר. בד"כ שמדברים על השקעות אלטרנטיביות מתכוונים להשקעות שאינן סחירות בבורסה כלשהי. כלומר השקעות אילו אמורות לספק אלטרנטיבה לשוק הסחיר. דוגמאות להשקעות אלטרנטיביות: קניית נדל"ן בחו"ל והשכרתו. קרנות גידור. מטבעות קריפטוגרפים. NFT. קרנות חוב. קרנות הלוואות P2P. קרנות הלוואות לנדל"ן. קרנות נדל"ן יזמיות. אמנות. שעונים. קרקע חקלאית. ועוד... ראשית, בואו נתעכב על המושג "אלטרנטיבי". לדעתי, יש פה גם אלמנט מיתוגי ושיווקי, כביכול שההשקעות האלטרנטיביות יכולות לתת לך משהו שהשקעות סחירות לא מסוגלות לספק. בחלק מהמקרים, מנסים לשווק את זה כמשהו אקסלוסיבי, שלא נגיש לכל אחד. בד"כ, ג...

אסטרטגיית ההשקעה שלי - במה ואיך להשקיע?

מבוא בפוסט זה ארצה להתמקד בגישה שלי להשקעות, ספציפית במה ואיך אני משקיע. חשוב להדגיש שכל נושא ההשקעות הוא האמצעי ולא המטרה.  השקעת הכסף שברשותך נועדה להשיג את המטרות שקבעת לעצמך בחיים.  אנחנו ניגש לתכנן ולבצע השקעות רק לאחר שהגדרנו מטרות אילו. הקצאת הנכסים וההשקעות הספציפיות יבחרו לאור מטרות אילו. דיסקלמר נוסף לפני שנצלול - אין לראות בכתוב ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו, נתוניו, מצבו הכספי, נסיבות ומטרות השקעתו המיוחדות של כל אדם, או תחליף לייעוץ כאמור. אין לראות בתוכן משום המלצה ו/או ייעוץ מקצועי מכל סוג. האמור בפוסט זה נכתב על סמך ניסיון עיוני ומעשי של כ 15 שנים בהשקעה בשוק ההון בארץ ובעולם. בין השאר, במהלך השנים, עברתי קורסים שונים, ביצעתי למידה ומחקר עצמאי, קראתי ספרי השקעה ומאמרים אקדמיים, למדתי מנסיונם של משקיעים אחרים, קראתי פרשנויות ותחזיות באתרים כלכלים, עקבתי אחר השוק מקרוב וכו'.  באמצעות אסטרטגייה זו, אשר משמשת אותי להשקעה של הכסף האישי שלי, צברתי בהצלחה הון משמעותי לכל הדעות. בגדול, כ...

למה לא להשקיע רק בארה"ב?

  אין לראות בכתוב ייעוץ השקעות\פנסיוני\פיננסי המתחשב בצרכיו, נתוניו, מצבו הכספי, נסיבות ומטרותיו המיוחדות של כל אדם, או תחליף לייעוץ כאמור. אין לראות בתוכן משום המלצה ו/או ייעוץ מקצועי מכל סוג.  בימים אילו שמדד הדגל של ארה"ב S&P500 שובר שיאים חדשים, אנחנו שומעים תחת כל עץ רענן פרסומת והמלצה להשקיע את הכסף במדד זה, אם זה את הכסף הפרטי ואם זה את הפנסיה. והציבור נוהר בהמוניו למדד המפורסם. והשאלה - האם זה הדבר הנכון לעשות? האם זה נכון לרכז את כל ההון במדינה אחת, חזקה ככל שתהיה?!? אני חושב שהתשובה היא - לא! תחילה אסקור את הטענות של המצדדים בהשקעה בארה"ב בלבד: שווי השוק של מניות ארה"ב הוא למעלה מ 50% מהשווי העולמי. בהשקעה בשוק המניות של ארה"ב אפשר לקבל פיזור מעולה בהשקעה בסקטורים ותעשיות מגוונים. להרבה מהחברות שנסחרות בארה"ב ישנם רווחים שמקורם מחוץ לארה"ב. בשנים האחרונות היתרון של הפיזור מתעמעם מכיוון שהקורלציה בין השווקים השונים עלתה. טיעונים אלה נרא...